3 oktober 2020

Week van de Official 2020

Geen officials, geen wedstrijd!

Naar jaarlijkse gewoonte zetten we de officials in de bloemetjes. Vlaamse Sportfederatie lanceert opnieuw de "WEEK van de OFFICIAL". Ditmaal vanaf 3 oktober t/m 11 oktober 2020.

Omdat het virus nog steeds hard te keer gaat in ons land, kunnen we onze officials niet fysiek begroeten en bedanken voor het engagement en de passie in hun werk zoals voorgaande jaren. Niet alles is vervangbaar door Zoom of Skype. Met spijt in ons hart kunnen we deze editie onze officials enkel virtueel in de schijnwerpers zetten.

Het is een harde job, de regels kennen en toepassen, beslissingen nemen, kou lijden aan de kant, enzovoort. Daartegenover krijgt men de lachende gezichten van de renners die aankomen aan de finish, de bedankingen van coaches om er wederom te staan zodat de wedstrijd kan/mag doorgaan. Het zijn onze helden van de competitieve ski -en snowboardsport.


Vlaamse Sportfederatie verzorgt, in samenwerking met de Vlaamse sportfederaties, twee digitale webinars. Speciaal ontworpen voor (en door) officials, rond 2 interessante thema's.

Maandag 5 oktober: Mentale uitdagingen bij officials

Psycholoog Rien Vanyzere geeft de deelnemers van deze sessie inzicht in de mentale processen op vlak van mentale weerbaarheid en het nemen van beslissingen onder druk, en geeft je praktische tips en info om je te helpen naar betere prestaties. 


Rien is psycholoog en sinds 2012 assistent-scheidsrechter in de hoogste nationale voetbalafdeling. Sinds 2014 wordt hij ook aangeduid voor internationale wedstrijden. Met zijn bedrijf Center of Excellence begeleidt hij individuele klanten en bedrijven naar optimale prestaties. 

Donderdag 8 oktober: Inspiratiesessie door topofficials

We spreken enkele officials uit verschillende sporten, maar het is zeer herkenbaar en toegankelijk voor officials uit alle sporttakken en niveaus. We zitten aan tafel met officials die al ervaring hebben op grote toernooien, wereldkampioenschappen, Olympische Spelen,... maar ook in Vlaanderen op lokaal niveau nog heel actief zijn. 

  • Laurine Delforge scheidsrechter hockey 
  • Arturo Di Giacomo - scheidsrechter volleybal 
  • Bruno De Wannemaecker - jurylid wind- en kitesurfen 
  • Rita Zonnekeyn - jurylid kunstschaatsen

Ken jij onze helden? Stuur hen een dikke duim!

Bedankt

Wesley, Elise, Katrien, Koen, Wouter, Pieter, Herbert, Stephen, Florian, Laurens, Michiel, Auwi, Andries, Bart, Simon, Christophe, Chris, Peter, Lucas, Christophe, Serge, Martine, Elke, Stevie, Peter, katrien, Hans, Gert, Werner, Bart, Dominique, Eddy, Eric, Erik, Goedele, Helen, Leo, Kurt, Ronald, Tijl, Bruno, Gino, Joris, Marc, Patrick, Philippe, Sven, Johan, Bert, Gunter, Christel, Ruben, ... en gelijk alle clubvrijwilligers!  

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x