24 februari 2019

WJC Team Event: BEL vs. SUI

Déjà-vu-alert!

Ook met het junioren wereldkampioenschap komen we uit tegen de Zwitsers. Is dit een voorteken?
Het zorgt ter plaatse misschien voor wat meer stress. 

Al hebben Axelle Mollin, Julie De Leeuw, Dries Van Ceulebroeck en Eliot Grandjean een goede trainingsdag doorgemaakt. Ze laten niets aan hun hart komen en maken zich mentaal klaar op een goede start, onder begeleiding van Eric Stappers.

En dan is het race-day!

Het is een avond event, dus de spots gaan aan en het volk begint beneden aan de piste toe te stromen. Onze atleten mogen meteen de spits afbijten.
Ga er even bij achteruit zitten, want hier komen de video's. Opgenomen van op het grote scherm ter plaatse, met dank aan onze voorzitster Martine Dom.

Julie De Leeuw

Dries Van Ceulebroeck


Axelle Mollin

Eliot Grandjean


Resultaten

Reacties

Overall komen onze Belgen wat te kort tegen de Zwitsers, Julie kan het niet beter verwoorden: "met 35 FIS punten tegen 5 FIS punten, dan weet je dat er een niveauverschil is, toch is het een leuke discipline want er is steeds kans." 

Met dat idee is het team ook gestart. Ze beschikten over de juiste sportieve instelling en hebben zich niet zomaar laten opzij zetten.
De discipline doet wat denken aan Ski-Cross, in die zin dat je  niet altijd de beste hoeft te zijn om te winnen. Druk en stress spelen hier meestal nog een grotere rol want... je tegenstander skiet net naast je.

Proficiat Axelle, Julie, Dries en Eliot! 

Nu uitkijken naar de jongens tijdens de reuzenslalomwedstrijd, en dinsdag nog de slalom!
Thumbs up! 

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x