16 maart 2021

WK Snowboard in Aspen, groot leermoment

Is het niet door corona, dan is het wel door de vervelende weersomstandigheden dat het wedstrijdcircuit van onze geliefkoosde wintersporten steeds met heel wat spanning gepaard gaan.

De editie FIS Snowboard & Freeski World Championships stonden gepland in Zhangjiako, China van 18 tot 28 februari 2021, maar werden verplaatst naar Aspen Snowmass, Colorado in de US of A van de 8e maart tot en met de 16e maart. Daaropvolgend plant Aspen Snowmass nogmaals 4 wereldbeker wedstrijden in slopestyle en halfpipe voor ski en snowboard tussen 18 en 21 maart. 

Riders die aan de start stonden: 

  • Loranne Smans
  • Evy Poppe
  • Sebbe De Buck
  • Jules De Sloover

Doel: aftoetsen waar onze topsporters staan met het oog op kwalificaties voor de Olympische Winterspelen 2022 te Peking.

Slopestyle

19 maart werden de kwalificaties slopestyle afgerond in Aspen Snowmass. Hoewel, dat was het plan. Voor de mannen werd deze uitgesteld wegens het slechte weer.

Loranne Smans eindigde 9e met 79,25 punten. Net 0,50 punten achter haar voorganger, en dus ook net te weinig voor een plaats in de finale. Super balen, maar het blijft een zéér zéér zéér mooie prestatie!
Evy Poppe sloot af met een 23e plek door spijtig haar runs niet proper te kunnen landen. Anyhow is dit hét leermoment; samen met de allergrootsten in een wedstrijd staan. Ongetwijfeld maakt dit haar sterker.

WK Snowboard is eerste waardemeter... - Sporza.be

Jules De Sloover eindigde 24e tijdens de kwalificatierun in zijn heat. No biggie, deze gaat nog hard gaan.
Sebbe De Buck overleefde de kwalificatieruns wel. Topprestatie wederom van Big Buck. Door de hevige sneeuwval was het parcours moeilijk te shapen. Dit draaide uit in het voordeel van Sebbe. Het mag dan ook eens meezitten met ons Belgenland! Zijn eersterun was niet de meest cleane, maar hij zette de onvolmaaktheden recht in de 2e run en reserveerde zo een spot in de finals.

Vrijdag 12 maart stond ie er dan, in de finale van het FIS World Championship Snowboard - slopestyle event. Sebbe De Buck rijdt als eerste aan met z'n 8e plaats in de kwalificaties, want zo gaat dat in de finales.
Met de eerste run vielen er nog wat Ooooh's en Aaah's doorheen het fankamp van Sebbe. Maar de 2e run bevestigde hij waarom hij die finaleplaats waard is. Met een back rodeo nosegrab, switch back 12 weddle en front 14 indy claimde hij de 13e plaats overall tijdens dit slopestyle event.
Good on you, Sebbe!

Big Air

Nog meer sneeuwval... maar laat dat niet het excuus zijn. Doch speelt het steeds parten. Het zorgt voor geen goed snelheidsgevoel, of steeds wisselend. Net hetzelfde met de wind. Als je tijdens je airtime in de lucht hangt, gooien de windsnelheden vaak roet in het eten. Met als gevolg, kans op grote crashes en blessures achteraf. Niet voor schrikbroeken dus.
Sebbe ging tijdens deze weersomstandigheden niet voor risico's, althans draaide hij een frontflip en een double frontlip."Voor de fun" zoals hij zelf aangeeft. :-) Het is zeer belangrijk om de risico's in te schatten en je eigen kunnen. Als het gevoel voor de wedstrijd niet juist zit, dan neem je best het zekere voor het onzekere.
Goede boarders zijn slimme boarders!

Jules De Sloover pakt uit met een 13e plaats tijdens zijn kwalificatierun en eindigt 21e van de 60 deelnemers in dit Big Air event. Jules was extreem "contentemento" met dit resultaat, en wij ook!

Bij Loranne kon je de teleurstelling aflezen van haar gezicht. Spijtig kon ze haar 2 runs niet landen. Maar dat mag de pret niet bederven! Ze kaapte de 9e plaats weg op de slopestyle dus ze keert met opgeheven hoofd huiswaarts.

Belgen sneuvelen op WK in Big Air... - Sporza.be

Congratz peeps!
To the next level!!


Met dank aan


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x