8 april 2019

Xander Vercammen op het podium in Idre Fjäll

Xander zijn vorm is er terug! Daarover is geen twijfel meer mogelijk. De skicrosser uit Edegem was vorig seizoen out door blessure na lelijke valpartij.

Dit jaar was hij gebrand op een comeback! Hoewel comebacks niet verzekerd van een leien dakje lopen, was het ook voor Xander een enorme aanpassing. Een jaar niet op de latten en dan begin seizoen meteen meedingen in de SkiCross discipline die, moet gezegd zijn, een discipline die toch een andere invloed heeft op je mentale gestel. Het springen over jumps, manoeuvreren in negatieve bochten met 3 concurrenten, ... je dient niet alleen de fysieke conditie scherp te houden, maar ook je mentale! Man of vrouw... "ballen" moet je hebben om koning/koningin te worden in deze discipline.
Na een revalidatie is het altijd even zoeken naar die juiste mentale staat om top te kunnen presteren.

Tijdens de Europa Cup wedstrijden in januari 2019 (Lenk en Val Thorens) en maart 2019 (Reiteralm), plaast hij zich telkens rond de Top 20.
In de reguliere FIS wedstrijden presteert hij doorgaans beter en eindigt vast in de Top 10.

Eind maart begint hij aan zijn remonte en bereikt meer en meer zijn topvorm. Zo eindigde hij 2 maal 7e, eens tijdens de Europacup wedstrijd in Gudauri (GEO) en eens in Dolni Morava tijdens reguliere FIS wedstrijd.

In Reiteralm kon hij een 11e plaats bemachtigen tijdens de FIS Junior World Ski Championships.
Blijkbaar een goede opsteker voor het voorbije weekend in het Zweedse Idre Fjäll.

Idre Fjäll 

SkiCross weekend in Zweden was top voor Xander, zaterdag een 4e plaats en zondag pakt ie nog meer punten door 3e te eindigen. 

Hierdoor mag Xander zich volgend jaar focussen op de WC wedstrijden in SkiCross.
Joining the big boys! En dat gaat ie goed doen, we voelen het!

Het WC-kampioenschap zal dé maatstaf zijn voor Xander. Zo bereidt hij zich perfect voor op de Olympische Spelen 2022 te Peking. 

Proficiat Xander! 

 

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x