Jeugdsportfonds

Wat is het jeugdsportproject?

Sneeuwsport Vlaanderen heeft, dankzij de steun van Sport Vlaanderen, sinds enkele jaren de mogelijkheid om haar clubs te ondersteunen en stimuleren via het jeugdsportfonds. De doelstellingen van dit fonds zijn:

  • Aanzet geven tot de ontwikkeling van een actief, gestructureerd en gedragen jeugdsportbeleid met een actieve participatie van vele sportfederaties.
  • Een kwantitatieve en kwalitatieve verhoging van het aantal jeugdsportprojecten.
  • Sportclubs belonen met subsidies uit het jeugdsportfonds als ze het door de sportfederatie gekozen jeugdsportbeleid uitvoeren.
  • Stimuleren van een toenemende begeleiding vanuit de sportfederatie naar de club.
  • Stimuleren van een sterkere samenwerking tussen sportfederatie en sportclubs.

Het jeugdsportproject, vroeger gekend als 'Kids on Snow' veranderde in 2021 van benaming. "SnowStarz" werd geboren. Niet alleen werd het subsidiereglement aangepast, ook zorgen we voor een digitalisering zodat de administratieve opvolging een stuk vlotter kan.

SnowStarz stelt de clubs in staat extra subsidies te verdienen via vijf criteria die omschreven staan in ons subsidiereglement:

  1. Kwaliteitsvolle begeleiding en sporttechnisch kader
  2. Structuur/organisatie van de jeugdsportwerking
  3. Evenementen ter bevordering van de jeugdsport
  4. Promotie van de jeugdwerking
  5. Ethisch en Verantwoord sporten

Via een subsidiereglement worden de drie bovenstaande criteria beoordeeld en komen de deelnemende clubs in aanmerking voor de extra subsidies uit het jeugdsportfonds.Reglement 2020 - 2021Deelnemende clubs 

Aspen Racing Team - Freestyle Snowboard Team Snow Valley - Icemountain Racing Team - Koninklijke Skiclub Zondal - Snow Valley Racing Team - Snowspirit - Skimasters - WeSki - XbrigadeMet de geappreciëerde steun van


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x