Snow to School

Ben jij een sportieve leerkracht lichamelijke opvoeding in de lagere school en op zoek naar een nieuwe uitdaging voor in de turnzaal? Ideaal!

Sneeuwsport Vlaanderen presenteert jou het ‘Snow to School-pakket’. Een allesomvattend en innovatief snowboardpakket van vier lessen waarbij jouw leerlingen de meest ongelooflijke snowboardavonturen zullen beleven. Van basishouding tot de leukste three-sixty of grabs, het pakket biedt de leerlingen de kans om snowboarden volledig onder de knie te krijgen. Klinken deze termen wat onwennig? Geen paniek. Onze inspiratiebundel omvat kijkwijzers die jou een weg zullen banen doorheen de verschillende lessen en vaktermen.

Wat is het Snow to School project? 

Het ‘Snow to School-pakket’ is een all-in-one lessenpakket bestaande uit vier volwaardige lessen met bijhorend snowboardmateriaal. Iedere les omvat een belangrijk thema van het snowboarden en dit speciaal uitgeschreven voor kinderen tussen 6 en 8 jaar oud. Het enige wat je zelf dient te voorzien is een turnzaal! Daar er rekening wordt gehouden met de te behalen doelstellingen en eindtermen voor de leerlingen uit het 1ste en 2e leerjaar, kan het pakket perfect geïntegreerd worden in de lessen lichamelijke opvoeding. Daarenboven worden ook andere competenties opgenomen in de lessen zoals oog-hand coördinatie met de bal, evenwicht, springen, draaien, etc. 

Elke les bestaat uit een kleine opwarming, een doorschuifsysteem en een eindspelletje. Heb je toch liever een andere oefening? Geen probleem. Als leerkracht ben je volledig vrij om aanpassingen aan te brengen of nieuwe oefeningen uit te vinden. Plezier is immers hét belangrijkste binnen dit project.

Hopelijk zien we jou en jouw leerlingen daarna snel terug om effectief te snowboarden op échte sneeuw!

Waarom de nood voor dit project? 

Voor vele kinderen is de sneeuwsport onbekend terrein. Daarom is dit project een unieke kans om het snowboarden voor iedereen toegankelijk te maken. Je kind vertrekt naar school en komt als een echte snowboardkenner terug naar huis. Met dit innovatief en laagdrempelig project willen wij zoveel mogelijk kinderen én leerkrachten in contact brengen met de snowboardwereld. Wij willen aantonen dat iedereen het kan – ja, zelfs in een turnzaal – en het cliché doorbreken waarbij snowboarden pas vanaf 12 jaar mogelijk is.

Missie 1

Hoe werkt het?

 • Stap 1: Schrijf je in via onderstaande link om zo jouw pakket te reserveren.
 • Stap 2: Sneeuwsport Vlaanderen neemt contact met jou op om de reservering te verwerken.
 • Stap 3: Het pakket wordt jou op de dag van de eerste les bezorgd, samen met een ervaren lesgever die de eerste les zal begeleiden.
 • Stap 4: Proficiat! De eerste snowboard ervaring is een feit! Op naar de drie volgende lessen.
 • Stap 5: Het pakket wordt de laatste les nagekeken en opgehaald door Sneeuwsport Vlaanderen.
 • Stap 6: Hopelijk hebben de leerlingen ervan genoten en zien we jullie binnenkort op terug, maar dan op de sneeuw!

Inschrijven

Missie 2

Hoe werkt het?

 • Stap 1: Schrijf je klas (of geïnteresseerde leerlingen) in via onderstaande link om op woensdagnamiddag (in te plannen samen met de school) deel te nemen aan de ‘Snow to School funday’.
 • Stap 2: Voor een zeer kleine prijs* krijg je 2 uur lang pistetoegang (waarvan 1 uur professionele begeleiding en 1 uur vrij snowboarden met je leerkracht LO). Daarenboven is al het materiaal inclusief (snowboots, snowboard en helm) voor zowel de leerling als de begeleidende LO-leerkracht inbegrepen.
 • Stap 3: De leerlingen die zich hebben ingeschreven, verplaatsen zich rechtstreeks naar de piste waar hun leerkracht hen staat op te wachten. Ter plaatse wordt het materiaal uitgedeeld en start het eerste uur met de les van een lokale professionele lesgever. In het tweede uur kunnen de leerlingen, samen met hun LO-leerkracht, hun coolste moves verder inoefenen.
 • Stap 4: De begeleidende leerkracht brengt op het einde van de ‘Snow to School funday’ de leerlingen veilig terug naar de ingang van de piste waar de ouders hen terug ophalen.
 • Stap 5: Niet te vergeten! De leerlingen krijgen hun 2de missie-sticker overhandigd om hun diploma te vervolledigen. Was dit een onvergetelijke ervaring en wil je graag jouw 3de sticker aan de haak slaan? Schrijf je dan snel in voor missie 3!

*richtprijs voor missie 2 is €15 / leerling. Deze prijs kan licht wijzigen, afhankelijk van de gekozen indoorpiste.

Missie 3

Missie 1 en missie 2 voltooid? Dan ben je klaar om de 3de en laatste missie aan te pakken!

In deze laatste missie krijgen de leerlingen de kans om samen met hun leerkracht LO gedurende vier woensdagnamiddagen te leren snowboarden. Deze lessen bevatten de ideale basis van het snowboarden, gegeven door gediplomeerde lesgevers. Deze basis is een perfecte voorbereiding om door te stromen naar de snowboardclub, het kids program of om op wintersportvakantie te gaan met het gezin.

Hoe werkt het?

Het stappenplan is identiek aan missie 2. Binnen missie 3 worden echter 4 aaneensluitende lessen ingepland. Dit zorgt ervoor dat de leerlingen nog meer kennis opdoen en hun snowboardvaardigheden verder kunnen ontwikkelen.

De richtprijs voor missie 3 is € 60 / leerling / 4 lessen. Deze prijs kan licht wijzigen, afhankelijk van de gekozen indoorpiste.

Getuigenis van een leerkracht

“Ik vond dit super fijn. Het is een andere manier om die dingen te doen die we anders in de les ook doen: evenwichtsoefeningen, spelletjes spelen met de bal,…. De kinderen waren ook enorm enthousiast. We gaan dat zeker nog een keer doen! Ik kijk er naar uit en de kinderen vonden het ook super fijn. Eén keer vonden ze duidelijk te weinig." – Sara Michielsens, leerkracht te Heverlee. 

“Het pakket is gewoon zalig. Ik ben zelf een enorme fan van snowboarden en deze passie kunnen doorgeven aan mijn leerlingen op een leuke, originele en goedkope manier is fantastisch. De lesjes zijn goed uitgewerkt en duidelijk weergegeven. Bovendien vonden de kinderen het super leuk. Zeker voor herhaling vatbaar!" – Yves Verelst, leerkracht te Deurne.

Getuigenis van een mama

Wil jij graag op skivakantie met je school, maar vormen de centen een klein probleem?

Wij hebben dé oplossing! Een verkorte snowboardstage in eigen land. Hetzelfde plezier, maar tegen een zeer democratische prijs. Klinkt dit fijn in de oren? Ik denk het wel! Lees snel verder voor meer informatie.

Voor dit project hebben we samengewerkt met Antwerpse kunstenaar Jango Jim.

Contact

Delphine Vandenhaute
+32 477 59 81 25
snowtoschool@sneeuwsport.vlaanderen

Met dank aan

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x