Snow to School

Ben jij een sportieve leerkracht Lichamelijke Opvoeding in de lagere school en op zoek naar een nieuwe uitdaging voor in je turnzaal? Ideaal!

Sneeuwsport Vlaanderen presenteert jullie het ‘Snow to School-pakket’. Een allesomvattend en innovatief snowboardpakket van 4 lessen waarbij jouw leerlingen de meest ongelooflijke snowboardavonturen zullen beleven. Van basishouding tot de leukste three-sixty of grabs, het pakket biedt de leerlingen de kans om snowboarden volledig onder de knie te krijgen. Klinken deze termen wat onwennig? Geen paniek. Onze inspiratiebundel omvat kijkwijzers die jou een weg zullen banen doorheen de verschillende lessen en vaktermen.


Wat is het Snow to School project? 

Het ‘Snow to School-pakket’ is een all-in-one lessenpakket bestaande uit 4 volwaardige lessen met bijhorend snowboardmateriaal. Iedere les omvat een belangrijk thema van het snowboarden en dit speciaal uitgeschreven voor kinderen tussen 6 en 8 jaar oud. Het enigste wat je zelf dient te voorzien is een turnzaal! Daar er rekening wordt gehouden met de te behalen doelstellingen en eindtermen voor de leerlingen uit het 1ste en 2e leerjaar, kan het pakket perfect geïntegreerd worden in de lessen Lichamelijke Opvoeding. Daarenboven worden ook andere competenties opgenomen in de lessen zoals oog-hand coördinatie met de bal, evenwicht, springen, draaien, etc. 


Iedere les bestaat uit een kleine opwarming, een doorschuifsysteem en een eindspelletje. Heb je toch liever een andere oefening? Geen probleem. Als leerkracht ben je volledig vrij om aanpassingen aan te brengen of nieuwe oefeningen uit te vinden. Plezier is immers hét belangrijkste binnen dit project.

Hopelijk zien we jullie snel terug om effectief te snowboarden op de sneeuw!

Waarom de nood voor dit project? 

Voor vele kinderen is de sneeuwsport onbekend terrein. Daarom is dit project een unieke kans om het snowboarden voor iedereen toegankelijk te maken. Je kind vertrekt naar school en komt als een echte snowboardkenner terug naar huis. Met dit innovatief en laagdrempelig project willen wij zoveel mogelijk kinderen én leerkrachten in contact brengen met de snowboardwereld. Wij willen aantonen dat iedereen het kan – ja, zelfs in een turnzaal – en het cliché doorbreken waarbij snowboarden pas vanaf 12 jaar mogelijk is.

Hoe werkt het?

Stap 1: Schrijf je in via onderstaande link om jouw pakket te reserveren.
Stap 2: Sneeuwsport Vlaanderen neemt met u contact op, om de reservering in orde te brengen.
Stap 3: Het pakket wordt u op de dag van de eerste les bezorgd samen met een ervaren lesgever die de eerste les zal begeleiden.
Stap 4: Proficiat! Je eerste snowboard ervaring is een feit. Op naar de 3 volgende lessen.
Stap 5: Het pakket wordt de laatste les nagekeken en opgehaald door een medewerker van Sneeuwsport Vlaanderen.
Stap 6: Hopelijk hebben de leerlingen ervan genoten en zien we jullie binnenkort op de sneeuw terug!

Inschrijven

De eerste getuigenissen

“ Ik vond dit super fijn. Het is een andere manier om die dingen te doen die we anders in de les ook doen: evenwichtsoefeningen, spelletjes spelen met de bal,…. De kinderen waren ook enorm enthousiast. We gaan dat zeker nog een keer doen! Ik kijk er naar uit en de kinderen vonden het ook super fijn. Eén keer vonden ze duidelijk te weinig." – Sara Michielsens, leerkracht te Heverlee. 

“Het pakket is gewoon zalig. Ik ben zelf een enorme fan van snowboarden en deze passie kunnen doorgeven aan mijn leerlingen op een leuke, originele en goedkope manier is fantastisch. De lesjes zijn goed uitgewerkt en duidelijk weergegeven. Bovendien vonden de kinderen het super leuk. Zeker voor herhaling vatbaar!" – Yves Verelst, leerkracht te Deurne.

Contact

Delphine Vandenhaute
+32 477 59 81 25
snowtoschool@sneeuwsport.vlaanderen

Met dank aan


keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x