Initiator snowboard

De cursus initiator bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Je kiest zelf in welke volgorde je deze modules aflegt. We raden jou echter wel aan om eerst module 3 (praktijk) te volgen en vervolgens module 1, 2A + 2B (theorie) aan te vatten.

In 't kort

De initiator begeleidt beginnende sporters bij het aanleren van sporttakspecifieke bewegingsvaardigheden, basistechnieken of spelen, los van competitieve doelstellingen.

Hierbij houdt hij rekening met elementaire gezondheidsaspecten en kan hij aangepaste omgangsvormen toepassen. De initiator kan zelfstandig een sporttakspecifieke activiteit voorbereiden, leiden en evalueren, maar werkt mee in het kader van een ruimer opleidingsprogramma dat uitgewerkt en gecoördineerd wordt door een hoger opgeleide.

Door het volgen van deze cursus leert de cursist:

  • De basistechnieken van en de aanleermethode bij beginnende snowboarders.
  • Inzicht in de belangrijkste biomechanische principes van het snowboarden en in de fysiologische aanpassingen in de bergen.
  • Kinderen en beginnende snowboarders initiëren vanaf de eerste stappen tot en met de basisbochten op de afgebakende pistes.
  • Permanente aandacht hebben voor de veilige omstandigheden waarin de lessen dienen te gebeuren.

Toelatingsvoorwaarden module 1, 2A en 2B

  • Minstens 16 jaar worden in de loop van het kalenderjaar waarin de cursus start

Toelatingsvoorwaarden module 3

  • Je bent minimum 16 jaar vooraleer je de cursus aanvangt.
  • Je bent geslaagd voor de toelatingsproef.
  • Je beschikt over een verzekering die voldoet aan onze voorwaarden. Indien je Snow Omnium lid bent van Sneeuwsport Vlaanderen, is dit sowieso het geval.

Module 1 + 2A + 2B (Theorie)

Module 1: Start 2 Coach
Module 2A: Disciplineoverschrijdende module initiator snowboard
Moduel 2B: Sporttechnische module initiator snowboard

Op de kaart hieronder krijg je een overzicht van de verschillende locaties waar de modules 1, 2A + 2B momenteel gepland staan. Wanneer je op een locatiesymbool klikt, komt er een pop-up tevoorschijn. Via deze pop-up kan je doorklikken naar de website van de Vlaamse Trainerschool waar je kan inschrijven voor de betreffende modules. Om in te schrijven dien je jezelf aan te melden of te registreren (indien je nog geen account hebt) bij de Vlaamse Trainerschool.


Module 3 (Praktijk)

Didactische en methodische module initiator snowboard bestaande uit acht lesdagen + examen (buitenland).

Een overzicht van de cursusweken en inschrijvingsmogelijkheden vind je hier.

Module 4 (Stage)

Na het slagen voor module 3 dien je stage te lopen (module 4).

Om de stage met succes af te ronden die je minstens één dag een snowboard gerelateerd evenement te begeleiden. Evenementen die in aanmerking komen, worden gepubliceerd op ons ledenplatform.

Veelgestelde vragen

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen? Check dan onze FAQ. Blijft jouw specifieke vraag onbeantwoord? Neem dan contact op via opleidingen@sneeuwsport.vlaanderen.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x