Skicup van Vlaanderen

Vlaamse indoor ski competitite op vier verschillende indoorpistes. Na de heen- en terugronde wordt het puntenklassement afgesloten. Wie wordt de leid(st)er van de Skicup van Vlaanderen?

Format

Sneeuwsport Vlaanderen en zijn clubs organiseren ieder seizoen een alpine skicompetitie op de pistes in Vlaanderen, genaamd “Skicup van Vlaanderen”. Zonder de bereidwillige steun van de pistes in Peer, Wilrijk, Komen en Terneuzen kunnen we deze historische skicups niet blijven verder zetten. Deze partners bedanken we alvast voor het hosten van deze wedstrijden.

Op de pistes van  Ice Mountain (Komen), Snow Valley (Peer), SnowWorld (Terneuzen) en Aspen (Wilrijk) kunnen al de leden van de federatie deelnemen aan dit wedstrijdcircuit mits het aanschaffen van een competitielicentie.

Deze wedstrijden bestaan uit een slalom met 2 verschillende runs. Meisjes en jongens skiën de wedstrijd in hun reeks volgens leeftijdscategorie (U10, U12, U14, U16, U21, senior, master).

Bij iedere wedstrijd worden de winnaars per reeks gehuldigd en krijgen de deelnemers (en hun respectievelijke clubs) punten toegekend volgens de plaats in hun reeks. Op het einde van het seizoen worden de klassementen opgemaakt per reeks door samenstelling van de behaalde punten over het ganse seizoen, zodat ook de frequentie van deelname meetelt in de eindrangschikking.
Voor de podiumplaatsen van dit regelmatigheidscriterium zijn er schitterende prijzen per reeks die tijdens een uitgebreide prijsuitreiking op de Winter Closing, worden overhandigd.

Onze clubs verzorgen de organisatie van de wedstrijden en de “Skicup van Vlaanderen” valt onder het beheer van de Focusgroep Alpine Competition van Sneeuwsport Vlaanderen.

Kandidaat competitieskiërs kunnen voor trainingen, bijscholingen en begeleiding terecht bij de respectievelijke clubs. Hun getalenteerde en gemotiveerde trainers zullen zowel jong als oud met veel plezier en deskundigheid bijstaan.

Kalender

We kijken allemaal uit naar het seizoen 2021-2022, om terug op de latten te staan en tegen elkaar te wedijveren tijdens de Vlaamse wedstrijden op onze kunstpistes. Want ooo wat hebben we dit gemist!

Of het virus nog woedt door het land of niet... dat ziet er alleszins toch al ietwat beter uit dan vorig seizoen. We zullen steevast ons best doen om de geplande wedstrijden te laten doorgaan. Al is het mogelijk dat deze er licht anders zullen uitzien dan vroeger. Een slalomwedstrijd zal steeds een slalomwedstrijd blijven, maar misschien kan er geen publiek worden toegelaten of dienen we de starttijden aan te passen.
We maken er in ieder geval werk van dat onze wedstrijden kunnen doorgaan met de nodige maatregelen in acht te nemen.

De kalender is daarom steeds afhankelijk van de situatie ter plaatse. We hebben geen glazen bol, dus is de kalender steeds vatbaar voor mogelijke wijzigingen. Indien er iets gewijzigd wordt, zullen in de eerste plaats de clubs verwittigd worden. De bedoeling is dat ons nieuw ledenplatform zal zorgen voor een accurate communicatie naar alle renners toe.

That said... we wensen jullie het allerbeste seizoen, vrij van blessures en gevuld met succesvolle trainingen en spectaculaire wedstrijden.

Hieronder een overzicht van de geplande heenronde:

DatumWedstrijdOrganisatorLocatie
Heenronde 2021


04/09/2021Skicup van VlaanderenIce Mountain Racing TeamIce Mountain Adventure Park, Komen
05/09/2021Skicup van VlaanderenWeSki!Aspen, Wilrijk
18/09/2021Skicup van VlaanderenSnow Valley Racing TeamSnow Valley, Peer
19/09/2021Skicup van Vlaanderen
Aspen Racing TeamSnowWorld, Terneuzen
16/10/2021Skicup van VlaanderenZondal Racing Team
Aspen, Wilrijk
Terugronde 2022Planning terugronde nog onvolledig

Onze competitie-skiërs, aangesloten bij de erkende clubs in Vlaanderen, kunnen makkelijk gebruik maken van het Skicup-portaal. Een publiekelijk toegankelijk portaal met alle actuele informatie: wedstrijdkalender, uitslagen, clubs, renners, ...

ONLINE WEDSTRIJDPLATFORM

Resultaten

De resultaten zijn op te volgen via het Skicup-portaal. 

Geschiedenis

Inschrijvingen

Inschrijven om deel te nemen aan de Skicup van Vlaanderen kan enkel via één van onze clubs. Door lid te worden van een club, kan je een 'competitie licentie' aanvragen, waarmee je kan starten in dit circuit.

Lidmaatschap (inclusief Basic Safe Snow verzekering) met competitielicentie is verplicht.

Tevens zal je ook onmiddellijk geklasseerd worden in de tussenstand van de cup.

Wil je proeven van het wedstrijdcircuit? Neem dan contact op met één van onze erkende competitieve skiclubs. 


Documenten en reglementen

Reglementen

  • Al onze reglementen vind je hier terug.

Inschrijvingen en resultaten

  • We werken met een digitaal platform, zodat clubs hun renners digitaal kunnen inschrijven. Wat leidt tot een kleinere foutenmarge en een snellere afhandeling van puntentellingen.
  • Resultaten en tussenstanden

Documenten (FIS - jury)

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x