Skicup van Vlaanderen

Vlaamse indoor ski competitite op 4 verschillende indoorpistes. Na de heen -en terugronde wordt het puntenklassement afgesloten. Wie wordt de leid(st)er van de Dynastar Skicup van Vlaanderen?

Format

Sneeuwsport Vlaanderen en zijn clubs organiseren ieder seizoen een alpine skicompetitie op de pistes in Vlaanderen, genaamd “Dynastar Skicup van Vlaanderen”. Zonder de bereidwillige steun van de pistes in Peer, Wilrijk, Komen, Anderlecht en Terneuzen kunnen we deze historische skicups niet blijven verder zetten. Deze partners bedanken we alvast voor het hosten van deze wedstrijden.

Op de pistes van Yeti (Anderlecht), Ice Mountain (Komen), Snow Valley (Peer), Skidome (Terneuzen) en Aspen (Wilrijk) kunnen al de leden van de federatie deelnemen aan dit wedstrijdcircuit mits het aanschaffen van een competitielicentie.

Deze wedstrijden bestaan uit een slalom met 2 verschillende runs. Meisjes en jongens skiën de wedstrijd in hun reeks volgens leeftijdscategorie (U10, U12, U14, U16, U21, senior, master).

Bij iedere wedstrijd worden de winnaars per reeks gehuldigd en krijgen de deelnemers (en hun respectievelijke clubs) punten toegekend volgens de plaats in hun reeks. Op het einde van het seizoen worden de klassementen opgemaakt per reeks door samenstelling van de behaalde punten over het ganse seizoen, zodat ook de frequentie van deelname meetelt in de eindrangschikking.
Voor de podiumplaatsen van dit regelmatigheidscriterium zijn er schitterende prijzen per reeks die tijdens een uitgebreide prijsuitreiking op de Winter Closing, worden overhandigd.

Onze clubs verzorgen de organisatie van de wedstrijden en de “Dynastar Skicup van Vlaanderen” valt onder het beheer van de technische commissies (TAC) van Sneeuwsport Vlaanderen.

Kandidaat competitieskiërs kunnen voor trainingen, bijscholingen en begeleiding terecht bij de respectievelijke clubs. Hun getalenteerde en gemotiveerde trainers zullen zowel jong als oud met veel plezier en deskundigheid bijstaan.

Kalender

We kijken allemaal uit naar het seizoen 2020-2021, om terug op de latten te staan en tegen elkaar te wedijveren tijdens de Vlaamse wedstrijden op onze kunstpistes.
Spijtig genoeg woedt het coronavirus nog steeds in ons land en worden er strikte maatregelen getroffen om de kracht van het virus in te perken.

We zullen steevast ons best doen om de geplande wedstrijden te laten doorgaan. Al is het mogelijk dat deze er licht anders zullen uitzien dan vroeger. Een slalomwedstrijd zal steeds een slalomwedstrijd blijven, maar misschien kan er geen publiek worden toegelaten of dienen we de starttijden aan te passen.
We maken. er in ieder geval werk van dat onze wedstrijden kunnen doorgaan met de nodige maatregelen in acht te nemen.

De kalender is daarom steeds afhankelijk van de situatie ter plaatse. We hebben geen glazen bol, dus is de kalender steeds vatbaar voor mogelijke wijzigingen. Indien er iets gewijzigd wordt, zullen in de eerste plaats de clubs verwittigd worden. De bedoeling is dat ons nieuw ledenplatform zal zorgen voor een accurate communicatie naar alle renners toe.

That said... we wensen jullie het allerbeste seizoen, vrij van blessures en gevuld met succesvolle trainingen en spectaculaire wedstrijden.


Hieronder een overzicht van de geplande heenronde:

DatumWedstrijdOrganisatorLocatie
Heenronde 2020


05/09/2020Skicup van VlaanderenIce Mountain Racing TeamIce Mountain Komen
06/09/2020Skicup van VlaanderenWeSki!Aspen, Wilrijk
12/09/2020Skicup van VlaanderenZondal Racing TeamAspen, Wilrijk
19/09/2020Skicup van VlaanderenYetiski Racing Team
Yeti Anderlecht
20/09/2020Skicup van VlaanderenAspen Racing Team (!)
Skidôme Terneuzen
20/09/2020Skicup van VlaanderenCasablanca Skiclub (!)
Skidôme Terneuzen
Terugronde 2021Planning terugronde nog onvolledig


Onze competitie-skiërs, aangesloten bij de erkende clubs in Vlaanderen, kunnen makkelijk gebruik maken van het Skicup-portaal. Een publiekelijk toegankelijk portaal met alle actuele informatie: wedstrijdkalender, uitslagen, clubs, renners, ...

ONLINE WEDSTRIJDPLATFORM

Resultaten


De resultaten zijn op te volgen via het Skicup-portaal. 


Geschiedenis

Seizoen 2019-2020 (half criterium wegens Covid-19 uitbraak)
SEIZOEN 2019-2020
Seizoen 2018-2019
SEIZOEN 2018-2019
Seizoen 2017-2018

Inschrijvingen

Inschrijven om deel te nemen aan de Skicup van Vlaanderen kan enkel via één van onze clubs. Door lid te worden van één van deze clubs kan je een 'competitie licentie' aanvragen waarmee je kan starten in dit circuit.

Lidmaatschap (inclusief Basic Safe Snow verzekering) met competitielicentie is verplicht.

Tevens zal je ook onmiddellijk geklasseerd worden in de tussenstand van de cup.


Wil je proeven van het wedstrijdcircuit? Neem dan contact op met één van onze erkende competitieve skiclubs. 
Documenten en reglementen

Reglementen

Inschrijvingen en resultaten

  • We werken met een digitaal platform, zodat clubs hun renners digitaal kunnen inschrijven. Wat leidt tot een kleinere foutenmarge en een snellere afhandeling van puntentellingen.
  • Resultaten en tussenstanden

Documenten (FIS - jury)

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x